PREAMBULUM -- DE NEM NEMZETI HITVALLÁS

Endorphins ("endogenous morphine") in wikipedia
Az endorfinról a wikipédián,( hiszen ez nem egy idegélettani szakblog)


Egy szem endorfin molekulát azért mutathatok / I show here is a molecule (met-enkephalin): 139th REAL TIME


2010. szeptember 27., hétfő

172th REAL TIME

Földönkívüli nagykövetet nevez ki az ENSZ

2010.09.27. 11:26 - Index

Egy 58 éves malajziai asztrofizikusnőt, Mazlan Othmant fogja kinevezni az ENSZ az emberiség földönkívüli kapcsolataiért felelős nagykövetének, ha szervezet tudományos tanácsadói testülete, és a tagországok rábólintanak az ajánlásra.
Othman jelenleg az ENSZ űrügyi hivatalának vezetője, azelőtt pedig a malajziai űrügynökség igazgatója volt, ő vezette az ország első űrhajósának kiképzőprogramját is.
A csillagászat, és azon belül is az exobolygó-kutatás az utóbbi években óriási fejlődésen ment keresztül, egyre-másra fedezik fel a csillagászok a Földhöz sok szempontból hasonló, Naprendszeren kívüli bolygókat. Mivel a technológia már megvan az exobolygók méretének, légköri összetételének, felszíni hőmérsékletének meghatározásához, gyakorlatilag bármelyik pillanatban találhatunk olyan bolygót, ahol a földihez hasonló élet kifejlődésére alkalmas körülmények uralkodnak. Az ENSZ ezért érezte úgy, hogy ideje kialakítani egy protokollt, amire az intelligens idegen létformákkal való első találkozáskor lehet támaszkodni, még ha ez nem is várható a közeljövőben.
Az idegeneket üdvözlő nagykövet pozíciójában Othman várhatóan komoly vitákat fog szítani az űrügyekkel foglalkozó ENSZ-alszervezetekben. Egy ausztrál lapnak adott interjújában a fizikus már előrejelezte, hogy felülvizsgálná az 1967-es Outer Space Treaty nemzetközi egyezmény több pontját. Például azt, ami kimondja, hogy az idegen létformákat a Földre lépés előtt sterilizálni kell, a fertőzések elkerülése érdekében. Othman az ennél sokkal toleránsabb és barátságosabb kapcsolatfelvétel híve, míg a másik tábor Stephen Hawking elméletét vallja, és arra figyelmeztet, hogy az idegenek nem lesznek feltétlenül barátságosak, és az első találkozásunk olyan lesz, mint amikor az európai hódítók találkoztak az amerikai őslakosokkal.

Én kérek elnézést...

Nincsenek megjegyzések: