PREAMBULUM -- DE NEM NEMZETI HITVALLÁS

Endorphins ("endogenous morphine") in wikipedia
Az endorfinról a wikipédián,( hiszen ez nem egy idegélettani szakblog)


Egy szem endorfin molekulát azért mutathatok / I show here is a molecule (met-enkephalin): 139th REAL TIME


2010. szeptember 4., szombat

156th REAL TIME

Máskor alig jön hír, most mindjárt kettő is.
Hiába, a világ vége is csak a közepe...

És  hogy valami kép is legyen itt, persze nem véres, sőt:UPDATE


És azóta már képet is leltem a Figaro-ban:


UPDATE #2MTI 2010. szeptember 6., hétfő 19:00
Meghosszabbították az új-zélandi Christchurchben a múlt heti földrengés nyomán elrendelt rendkívüli állapotot.
A hatóságok szerint hétfőn is több erős utórengés rázta meg az országot a helyi idő szerint múlt szombat hajnali, 7-es erősségű földmozgás után, amely csaknem 100 ezer lakásban tett kárt, és összesen több mint egymilliárd eurónyi kárt okozott.
A rendkívüli állapotot szerda éjfélig tartják fenn - jelentette be a polgári védelmi minisztérium szóvivője. A földrengés utáni fosztogatások miatt bevezetett éjszakai kijárási tilalom szintén érvényben marad.
John Key új-zélandi kormányfő azt mondta, "elborzasztották" a Christchurchben keletkezett károk: mintegy 100 ezer lakás rongálódott meg a Déli-sziget legnagyobb, 370 ezres lélekszámú városában. (Egy 2001-es összeírás szerint a városban 122 ezer lakás volt.)
Hétfőn katonákat is kivezényeltek a rendőrök megerősítésére Christchurch belvárosába, amelynek egyik legforgalmasabb részét a hatóságok teljesen lezárták, mert fennáll a veszélye, hogy több megrongálódott épület bármelyik percben összedőlhet. A hadsereg helikopterekről méri fel a városban keletkezett károkat.
Christchurchben mintegy 200 embernek vált az otthona teljesen lakhatatlanná, ők átmeneti szállásokon töltötték az éjszakát. Az iskolák és a boltok zárva voltak, és számos vállalatnál sem dolgoztak. Az embereket arra kérték, maradjanak otthon, és várják meg a hatóságokat, hogy megvizsgálják, mekkora károk keletkeztek az épületekben.


Nincsenek megjegyzések: