PREAMBULUM -- DE NEM NEMZETI HITVALLÁS

Endorphins ("endogenous morphine") in wikipedia
Az endorfinról a wikipédián,( hiszen ez nem egy idegélettani szakblog)


Egy szem endorfin molekulát azért mutathatok / I show here is a molecule (met-enkephalin): 139th REAL TIME


2010. december 31., péntek

240th REAL TIME

Vidámság így a legvégére sem jutott. Igaz, nem is nagyon kerestem. 
Nosza:

Meghalt egy 100 fokos tóba beleeső kisfiú Új-Zélandon

[origo]|2010. 12. 31., 0:48|Utolsó módosítás: 2010. 12. 31., 0:50|
CÍMKÉK:Új-Zélandhalál

Belesett egy 100 fokos geotermikus tóba, és nem sokkal később belehalt sérüléseibe egy nyolcéves kisfiú Új-Zélandon.
A kórházba szállítása után egy nyolcéves kisfiú, aki beleesett egy 100 fokos geotermikus tóba Új-Zélandon - írja a Huffington Post. Egyelőre nem világos, hogy hogyan történt a baleset az Új-Zéland északi szigetén található Kuirau Parkban.
Egy közelben tartózkodó nő azt mondta, hogy egyszer csak hallotta, hogy a fiú segítségért kiállt, majd miután kihúzták a vízből, tetőtől talpig látta rajta az égési sérüléseket. A park igazgatója szerint a park területén található tavak, amelyekben a víz hőmérséklete a víz forráspontját jelentő 100 fokot is elérheti, biztonságosan körbe vannak kerítve.

New Zealand Geothermal Pool Kills Boy

| 12/30/10 08:00 AM | 
WHAT'S YOUR REACTION?
WELLINGTON, New Zealand — A boy has died in a New Zealand hospital after being scalded head to foot when he fell into a geothermal pool which could have been as hot as 212 degrees Fahrenheit (100 degrees Celsius), a hospital spokeswoman said late Thursday.
It was not clear immediately how the 8-year-old was burned while visiting Kuirau Park in the North Island city of Rotorua, which is known for its steaming geothermal geysers and hot mud and water pools.
Witness Anna Kare said the boy was screaming in agony as a teenager carried him to his parents after the accident, according to the New Zealand Herald newspaper.
"The boy was yelling 'my hands, my hands,' and I saw all the skin on his hands peeling off," Kare said. "I saw the burns were all the way from his head to his feet."
She said there was no mud on the boy so it was likely he had fallen into a hot water pool.
The accident, which happened on Sunday, was made public on Wednesday. The boy, whose name was not released, was initially taken to a local hospital but was later airlifted to Auckland.
Air ambulance pilot Grant Bremner said the boy was unconscious when he was transported.
"He was on a ventilator and on life support. He was severely burned," he said.
Later in the day, Middlemore Hospital spokeswoman Lauren Young said the child died from his "unsurvivable" injuries with his family present at his bedside.
The boy was of Pacific Island ethnicity and believed to be visiting New Zealand with his family.
Rotorua District Council parks and recreation manager Garry Page said that mud and water geothermal pools can reach 212 degrees Fahrenheit (100 degrees Celsius) – the boiling point of water. All pools in the park have safety fences and carry warning signs, and it was unclear how the boy fell into one


Mindazonáltal akár oda is elmebetegedhetnék, hogy egy megfelelően kialakított és okos médiatörvénnyel, amely immár a legírástudatlanabb által is szentesíttetett minknálunk, e szép szigetvilágban is megoldódhatnék az ifjú lelkekre és testekre támadó ármány elleni körkörös védelem örök gondja, érkezzék az vízből, sárból avagy az internetről. 
De az sem lehetetlen, hogy a haza aktuális bölcse és a labdák legrugóbbika, jobbjain a legjobbjaival negyven perc alatt elsüllyesztené mindkét szigetet, hogy a félidőből fennmaradó öt percben bírói segédlettel Ausztrália felé testcselezzen. Ha így történnék, esedezve kérem az egész ausztrál parti őrséget -- ha van olyan, de ha nincs, akkor a piros dzsekis strandfelügyelőket és felügyelőnőket --, hogy szíveskedjenek nem alábecsülni az országukat fenyegető, bár cápauszonyt valóban nem viselő veszedelmet. 
Az illetők sem beoltva, sem méregtelenítve nincsenek, ám ezek csak parányi problémák, szinte eltörpülnek a csapatban még hatványozottabban jelentkező kóros igazmondási hóbort árnyékában. Akkor lesz csak igazi nemulass, ha a laza karanténintézkedések következtében némelyikük kiszabadul ketrecéből.
Kapásból most csak két lehetséges következményt említenék: ez a mértéktelen bölcsesség-tágulás csakhamar a fény sebességének elégtelenségéhez vezethet, hiszen miféle sikebóka univerzum az, amelyben holmi kvarkok, vagy mik diktálnak??? 
Amikor erre a feladatra ott csücsül palotájában a legeslegmotorabb nyalvész, aki naponta új és új betűkre ismer az Evangéliumban. (Rosszakarói szerint már az "l"-nél tart és az Alkotmányon fabrikál, hogy mielőbb az "y"-hoz ugorhassék tanulmányaiban soron kívül, ám addig az arcán csupán kevéj mosoj hömpöjög, mint hüjék orcáján -- ez egy nagyon vad vízi állat -- a homáj.) 
Másrészt viszont elég kockázatos dolog lenne a jószagú Atyaúristenbe is belerugdosni csak azért, mert néhanapján kuglizni jár és rühelli a kolbászt kisüstivel nyelni. 
Egy szónak is száz a vége: ügyeljenek, figyeljenek, vizslassanak végig a világ leghosszabb országútja mentén! És amennyiben egy bizonyos Noé még mindig Önöknél nyammog a tanúvédelmi programban részesítettek keserű kenyerén, úgy értesítsék, a legközelebbi özönvíz esetén szíveskedjék az emberi fajt, mint olyat lerugdalni a pallóról. Jól jönne már százezer békeév a többi emlősnek (is) is. 
A biztonság kedvéért:  itt  kell figyelni piszkosul!
Ezt pedig azért, mert három a MAGYAR igazság?
Az utóbbi képeknél eltrehányodtam, de akit piszkál a forrás iránti vágy, ismerkedjen meg a TinEye pluginnal, ami minden népszerűbb böngészőhöz megtalálható és aránylag hatékonyan felderíti a világhálón kószáló képek publikációit. (A látszattal ellentétben Operához is van belőle.) 
Akkor hát: Tüzép!

Nincsenek megjegyzések: