PREAMBULUM -- DE NEM NEMZETI HITVALLÁS

Endorphins ("endogenous morphine") in wikipedia
Az endorfinról a wikipédián,( hiszen ez nem egy idegélettani szakblog)


Egy szem endorfin molekulát azért mutathatok / I show here is a molecule (met-enkephalin): 139th REAL TIME


2010. december 16., csütörtök

233th REAL TIME

MTI 2010. december 16., csütörtök 8:04
Nepálban csütörtökön megtalálták a radarok képernyőiről előző nap eltűnt repülőgép roncsait: a légi szerencsétlenségben az utasok és a gép személyzete - összesen 22 ember - életét vesztette.
A nepáli rendőrség szóvivője az utasszállító kisgép baleset kapcsán arról tájékoztatott, hogy a mentőegységek 20 holttestet már megtaláltak, kettőt még keresnek, s azt egyértelműen kizárják, hogy bárki túlélhette volna a szerencsétlenséget.
A legénység három tagja és 18 utas nepáli állampolgár volt, míg az egyik utas egy Tibetből származó amerikai állampolgár volt.
A kis utasszállító szerdán szállt fel Katmandu úti céllal a kelet-nepáli hegyekben fekvő Lamidanda településről, majd tíz perc múlva a légi irányítás minden kapcsolatot elvesztett a repülővel - közölte korábban a nepáli polgári légi igazgatóság. Az eltűnt járat keresésére katonai helikopterek indultak, a földön a rendőrök mellett katonákat is mozgósítottak a kutatásra, amely végül csütörtökön eredménnyel járt.
A gépet a Tara Air üzemeltette, a kisebb cég a Yeti Airlines ismert nepáli légitársaság belföldi leányvállalata.


From Manesh Shrestha, For CNN
December 16, 2010 -- Updated 0557 GMT (1357 HKT)
story.nepal.map.jpg
STORY HIGHLIGHTS
  • The plane went missing Wednesday
  • A search crew found pieces of the plane Thursday morning
  • "The aircraft seems to have hit a mountainside," airport spokesman says
Kathmandu, Nepal (CNN) -- A DeHavilland DHC-6 Twin Otter aircraft that went missing en route from Lamidanda to Kathmandu in eastern Nepal crashed in a mountainous area east of the capital, killing all 22 people aboard, an airport spokesman said Thursday.
"The aircraft seems to have hit a mountainside," Purusottam Shakya, operations supervisor at Tribhuwan International Airport, which serves Kathmandu, told CNN.
The plane disappeared Wednesday, and search and rescue teams looked for it until night fell. A search team in a helicopter found pieces of the aircraft Thursday morning about 150 kilometers east of Kathmandu, said Shakya.
Lamidanda is about 200 kilometers east of Kathmandu.
Shakya said the plane carried 19 passengers -- including one U.S. national -- and three Nepalese crew members. The other 18 passengers were Nepalese.
In August, 14 people were killed when a plane crashed in central Nepal.

Nincsenek megjegyzések: