PREAMBULUM -- DE NEM NEMZETI HITVALLÁS

Endorphins ("endogenous morphine") in wikipedia
Az endorfinról a wikipédián,( hiszen ez nem egy idegélettani szakblog)


Egy szem endorfin molekulát azért mutathatok / I show here is a molecule (met-enkephalin): 139th REAL TIME


2010. december 23., csütörtök

237th REAL TIME

Levetette magát a román parlament erkélyéről egy férfi

2010. december 23., csütörtök, 10:25 • Utolsó frissítés: 13 perce
Szerző: MTI

Egy férfi levetette magát csütörtökön a román parlament üléstermének erkélyéről, miközben a bukaresti törvényhozó testületben a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány vitája zajlott.
A sérülésekkel kórházba szállított férfi ingén "Megöltétek a jövőnket!" felirat volt olvasható. A férfi Emil Boc miniszterelnök felszólalása elején ugrott le és ellenzéki honatyák szerint azt kiáltotta, "Boc, elvettétek a gyermekek jogait!".

A román kormány decemberben alakította át a gyereknevelési támogatási rendszert, és arra kötelezi január 1-től a szülőket, hogy több pénz vagy kevesebb pénz és hosszabb gyereknevelési szabadság között válasszanak

  • Mihaela Stoica, Cristina Sbîrn
  • 4274 afişări
  • Joi 23 dec 2010
Bărbatul s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Camerei Deputaţilor
FOTO: MEDIAFAX.RO

Bărbatul s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Camerei Deputaţilor

Un bărbat s-a aruncat de la un balcon în sala de plen a Parlamentului, unde se discuta moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Emil Boc.
UPDATE Opoziţia a plecat de la lucrări, ca urmare a incidentului,însă parlamentarii Puterii au decis să continuie şedinţa şi chiar să voteze moţiunea. Vezi aici detalii.
UPDATE Bărbatul este tatăl a doi copii, dintre care unul autist.Se pare că bărbatul era supărat pentru că i s-a tăiat indemnizaţia pentru copilul bolnav.
UPDATE Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat că liberalii nu mai continuă şedinţa şi precizează că gestul angajatului TVR arată că s-a depăşit gradul de suportabilitate a populaţiei faţă de măsurile de austeritate ale guvernului.
"Nu putem să mai continuăm dezbaterile. Parlamentarii liberali nu vor mai participa la lucrările acestei şedinţe. Acest gest arată că gradul de suportabilitate a fost depăşit, precum şi reacţia societăţii faţă de măsurile Guvernului. Poate în preajma acestei împrejurări Guvernul va înţelege ce le face românilor. Credem că Guvernul ar putea să-şi retragă măcar acest proiect de lege", a declarat Antonescu
UPDATE Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că PSD se va retrage de la lucrări, aşteptând ca Guvernul "să ia decizia corectă". "În faţa unei asemenea situaţii, noi cei de la PSD nu credem că mai putem continua şedinţa. Care va fi soluţia juridică? Să o găsească cei de la Putere. Guvernul va trebui să aibă înţelepciunea să îşi retragă legea.  Eu chiar cred că astăzi, după ceea ce s-a întâmplat , să ne prefacem că nu e nimic, noi nu putem face asta", a spus Ponta.
UPDATE Poliţia a făcut un dosar penal pentru incidentul din Parlament, fiind înregistrat ca accident de muncă pentru că era în timpul serviciului.
UPDATE Şedinţa de plen este suspendată, cei mai mulţi dintre parlamentari fiind şocaţi. "Ăsta a fost votul dat de ţară (pentru moţiunea de cenzură de astăzi n.r.)" şi "Boc va trebui să dea răspunsuri faţă de acest incident", spuneau pe holuri parlamentarii Opoziţiei.
UPDATE Bărbatul se numeşte Adrian Sobaru. El a fost transportat la Spitalul Universitar din Capitală. În momentul în care a fost scos pe targă din sala de plen de către echipajul SMURD, el a strigat: "Libertate!"
UPDATE Bărbatul a fost dus la spital. Din primele informaţii, el este conştient şi se pare că are o fractură la un picior.

UPDATE Medicii au sosit la faţa locului şi îi acordă bărbatului primele îngrijiri. Se pare că acesta este rănit grav.
Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, era angajat ca electrician al TVR. Acesta s-a aruncat de la un balcon, situat la al doilea etaj, chiar înainte de discursul premierului Emil Boc. Înainte de a se arunca, bărbatul a strigat: "Aţi luat mâncarea de la copii" şi "Pentru tine Boc". Bărbatul era îmbrăcat într-un tricou pe care scria: "Ne- aţi  ucis viitorul". În cădere, bărbatul a rupt un pupitru.
În momentul în care acesta a căzut, preşedintele Senatului a  cerut intervenţie rapidă la 112. "Urgent, vă rog, urgent, asistenţă medicală", a spus cu voce gâtuită Mircea Geoană. La scurt timp, premierul Emil Boc a anunţat oprirea lucrărilor.
Revenim cu detalii.

Nincsenek megjegyzések: