PREAMBULUM -- DE NEM NEMZETI HITVALLÁS

Endorphins ("endogenous morphine") in wikipedia
Az endorfinról a wikipédián,( hiszen ez nem egy idegélettani szakblog)


Egy szem endorfin molekulát azért mutathatok / I show here is a molecule (met-enkephalin): 139th REAL TIME


2010. december 2., csütörtök

226th REAL TIME

Ez három éve történt egy másik féltekén, s bár pinduri a különbség, mégis arról árulkodik, hogy a jelenlegi magyar állapotokhoz képest ott szinte dúl(t) a demokrácia. 


Elbukott a venezuelai államfő reformterve

2007. december 3., hétfő 7:02     InfoRádió / MTI
Venezuelában kis többséggel ugyan, de elutasították a Hugo Chavez államfő által kezdeményezett szocialista államreformot. A Nemzeti Választási Tanács közlése szerint az alkotmánymódosítást a szavazók 49,3 százaléka támogatta és 50,7 százaléka ellenezte.
Rendkívül szoros eredményt hozott Venezuelában a Hugo Chavez államfő által kezdeményezett népszavazás.
A Nemzet Választási Tanács bejelentette: az elképzeléseket a szavazáson megjelentek 50,7 százaléka ellenezte, míg 49,3 százaléka támogatta.

A vereséget Hugo Chavez elnök is elismerte. Az államfő az elnöki palotában tartott sajtótájékoztatón "a politikai feszültség elkerülésének" szándékával indokolta a vereség elismerését. 

Hugo Chávez elnök terve alapján egyebek mellett lehetővé vált volna, hogy az államfő élete végéig hatalmon maradjon, jogkörei bővüljenek, valamint, hogy szocialista gazdasági modellt valósítsanak meg Venezuelában. 

Az ellenzék a kampányban azzal érvelt, hogy az elnök diktatúrát akar létrehozni, míg Hugo Chávez azt hangoztatta: több hatalmat akar adni a nép kezébe.


Talán itthon is fog, az lesz csak az igazi nemzeti ünnep, meg is tartjuk majd a szovjet hadsereget kiseprűző, kollégiumi szobáját és társait mindig példás rendben és fegyelemben tartó, már alsós korában is mindig töltött tollal és fűszeres kolbásszal iskolába érkező, a KISZ-ben éppen csak elenyésző érdemeket és kitüntetéseket szerző, a néphadseregben pedig jeles kantinfosztogatóként elhíresült honi idiótánk születése napján. 
(Ez évente négyszer ünnepelhető, tekintetbe véve, hogy rövid élete során három politikai rendszert és ugyancsak három, kicsit azért eltérő hitvilágot vallott magáénak és szolgált ki, ezek által pedig négy különböző naptár alkalmazható rá.) 
De nagyobb kellemetlenség ennél is, hogy édesanyja sem biztos a pontos dátumban, egyrészt az Új És Megingathatatlan Alkotmányt várja, igazítaná el pontosan ebben a kérdésben, másrészt a bába tanácsára ő maga nem vett részt a folyamatban. 
Egyvalamiben viszont valóban az első Ő:  bizony ám, a legelső és azóta is megismételhetetlen tisztán apás szülés!
A nemes feladat, hogy mindezt bele szuszakolja abba a jó édes preambulumba, bizony, ismét csak Pálra, a szép magyar szurkolói sportnyelv feltalálójára vár. Innen javasolnám neki: Noéig azért ne menjen vissza, még a végén értelmes emberek tanácsára szorulna, az pedig biztosan megviselné kicsinyke hüllőagyát.

Nincsenek megjegyzések: