PREAMBULUM -- DE NEM NEMZETI HITVALLÁS

Endorphins ("endogenous morphine") in wikipedia
Az endorfinról a wikipédián,( hiszen ez nem egy idegélettani szakblog)


Egy szem endorfin molekulát azért mutathatok / I show here is a molecule (met-enkephalin): 139th REAL TIME


2010. november 13., szombat

222th REAL TIME

Ez fincsi, majdnem olyan, mint amikor a néma mondta el a süketnek, hogy hogyan látta a vak szaladni a sántát (S.Gy.?)...


Slota: Orbán úgy beszél, mint Hitler
 Magyarveszély     2010. 11. 09
Orbán Viktor magyar kormányfő csaknem ugyanolyan kijelentéseket tesz, mint Adolf Hitler – véli Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke. Szerinte Magyarország Trianon revíziójára törekszik, ezért a szlovák kormánynak cselekednie kellene.
Slota úgy véli, a Magyar Állandó Értekezleten (Máért) elhangzottak, így az összmagyar regiszterről, az egységes magyar nemzetről tett kijelentések bizonyítják, hogy az SNS már korábban is pontosan megnevezte Magyarország céljait, melyek szerint Európát saját politikai elképzeléseik szerint rendeznék át és figyelmen kívül hagynák a trianoni szerződést.


Szerinte Budapest soha nem látott arcátlansággal „agitálja a szomszédos államokban élő magyarokat a magyar állampolgárság felvételére, nemzetiségi feszültséget szít, melynek beláthatatlan következményei lehetnek“. Slota bírálta a szlovák kormányt, amiért tétlenül figyeli az eseményeket.


Kijelentette, Radičovának találkozót kellene kezdeményezni Orbánnal, tiltakoznia kellene, amiért Budapest beavatkozik Szlovákia belügyeibe. „Miért nem cselekszik a külügyminisztérium, most miért nem fut Dzruinda úr Budepesten?“ - tette fel a kérdést.


Szerinte az ország déli határait veszély fenyegeti, hasonlóan ahhoz, ahogy a Szudéta-vidéket fenyegette 70 évvel ezelőtt. „Orbán csaknem ugyanúgy fejezi ki magát, mint akkor Adolf Hitler birodalmi kancellár“ - mondta Slota, emlékeztetve, akkor ez Európa teljes megszállásához vezetett.


Az SNS elnöke úgy látja, a kormány tétlenségét a Híd-Most párttal kötött egyezségek okozzák, miközben a koalíciós pártok hatalmi érdekei felülkerekednek az ország érdekeinek védelme felett.


Mint ismeretes, a Híd nem vett részt a Máért múlt heti ülésén.


(bumm, TASR)

Nincsenek megjegyzések: