PREAMBULUM -- DE NEM NEMZETI HITVALLÁS

Endorphins ("endogenous morphine") in wikipedia
Az endorfinról a wikipédián,( hiszen ez nem egy idegélettani szakblog)


Egy szem endorfin molekulát azért mutathatok / I show here is a molecule (met-enkephalin): 139th REAL TIME


2009. szeptember 28., hétfő

19th REAL TIME

Mindjárt csinálok rizseslecsót, amit akkor is egybe írok, ha nem helyes, mert szigorúan összetartoznak az alkatrészek, mondhatni, szinte egybeforrnak. Bár a lecsót nem forraljuk! (A rizst még kevésbé.) Kicsiny akadályt kell még elhárítanom: mosatlanok a megfelelő edények, tehát munkára serényen!
Hopp, lesz egy kis hibája, mert nincs itthon pirospaprika, a boltba pedig ki nem megyek, hiába van tőlem nem egészen húsz méternyire -- ráadásul légvonalban, s vízszintesen.
A restség lehet a főbűnök egyike, ám a lustaság megbocsátható hibácska. Ha tévednék, arra is van szentenciám Murphytől, íme: "Tévedni emberi dolog, de isteni érzés."
Amúgy meg rossz lecsó nincs, tudta ezt már Könyves Kálmán is, csak a korszellem miatt hablatyolt boszorkányokról. (Ja, hogy akkoriban semmiféle paprika se volt idehaza? Nos, akkor Árpád-kori ételt főzök, s ha a paradicsom is időzavart okoz, majd elterelem a figyelmemet.)
Receptet azonban nem adok senkinek!
Ilyen irigy kutya vagyok, bár ha falat kéne, gyere nyugodtan -- és mosogass el a végén.
Jó étvágyat, világ, bár ez inkább uzsonna lesz, mint az oviban. Ahogy tudom, a világban ebédelnek és vacsoráznak, früstök meg a népmesékben leledzik.
Hohó, képet nem suttyantok? Dee...



                    Ajjaj, ez egy pocsék lecsó hatása lehet csak, nem az enyém.


egyfalánkkismalac-oroszlán

Nincsenek megjegyzések: